Ősember kaja – paleolit étrend

Aki végig követte a blogomat, akkor azt már olvashatta, hogy egy hosszan tartó káros szenvedélyemről való leszokásomat követően, egy pár kiló fölösleget sikerült felszednem. Persze mindig volt rá valami jó kifogás, hogy miért nem kezdek el tudatosabban étkezni, illetve, hogy miért nem mozgok legalább egy kicsit. – gondolom itt mindenki a kutyasétáltatáson felül gondolta ezt – Bár most szobamérlegünk nincs, így pontos mérésekkel nem szolgálhatok, de alsó hangon 10 kiló pluszt könyvelhetek el. Nagyon megdolgoztam érte. Hosszú évek munkája ez kérem szépen! Ha valaki hízni akar, én tuti adok jó receptet. Este 10 után egy 32″ magyaros pizza és alvás.
Szóval, gondoltam, hogy szakítok ezzel az elképesztően jól működő, hízást elősegítő életmóddal és étrenddel. Nem újévi fogadalom amúgy, ha már mindenki annak hinné, egyszerűen csak fejben most tudtam elhatározni, hogy lépnem kell. Persze tudom, hogy mind a mozgáson és az étrenden is változtatnom kell. Ha jól emlékszem életemben egyszer voltam edzőteremben még vagy 6-7 éve.Túl nagy tapasztalatom így nincs az ügyben, de próbálkozom vele felzárkózni. Az étrend egy kicsit más kérdés. Persze ezerféle diéta és étrend van ami mellet le tehettem volna a voksomat és mivel a paleó étrendet már ismertem korábbról, így megint azt választottam.

Lassan kettő-három hete már paleolit ebédet, reggelit és vacsorát fogyasztok. Persze vannak bűnös napok, de rettentő mód oda figyelek azért. Nem kimondottan számolom a kajákban lévő kalória értéket, de ügyelek rá, hogy cukor, liszt és alacsony kalóriás dolog legyen mindig az amit megeszek, megiszok.

Gyors feldobálok ide pár képet amiket mostanában ettem. Sokuk persze rendelt étel, de van köztük saját is. Hát akkor jó étvágyat;

Aki esetleg többet szeretne megtudni a paleolit táplálkozásról, diétáról, annak ajánlom ezt a két oldalt elolvasni. Paleolit táplálkozás WIKI illetve egy kicsit bulvár megfogalmazásban Paleo-diéta