Apple TV generation two, with FireCore’s aTV Flash

Sokszor kapom azt a kérdést, hogy mire jó az apple tv? Sokan egy tényleges képernyőt ill. Nem, ez egy kis media lejátszó, ami tényleg elfér a kezünkben. Egyszerű műanyag doboz amin iOS fut. Akit esetlet jobban érdekel a technikai részlet azok figyelmébe ajánlom http://www.apple.com/appletv/.

Jelenleg Magyarországon sajnos nem elérhető, de létezik olyan bolt ahol hozzá lehet jutni és még csak nem is horror áron. Na de nézzük mit is kapunk a pénzünkért. Egy olyan hálozati média lejátszót ami képes alap esetben a saját hálózatunkon lévő apple eszközökkel komunikálni, és minden adatunkat a tévénkre küldi. Sajnos sok-sok funkció nem élrhető ezáltal. PL filmet nem tudunk venni ugye, csak ha van egy amerikai appleID és hozzá mondjuk vagy egy külföldi bankkártya vagy egy apple gift card. Ezek segítségével tökéletes módon tudunk filmeket kölcsönözni.

Maga a távirányító amit adnak hozzá arra max azt tudom modnani hogy szép, de ha mondjuk gépelni akarunk vele akkor az egy kínszenvedés; erre a célre viszont van egy teljessen ingyenes megoldás az apple fejlesztői által, a Remote. Ezzel nem csak a Mac-ünkket tudjuk vezérelni ha ua wifi hálón vagyunk, hanem most már az Apple Tv-t is. Ebben már kapunk billentyűzetet is ami baromi hasznos tud lenni mondjuk ha youtube-on szeretnék böngészni. Nagyon kényelmes megoldás!

Alap esetben túl sok megoládást nem kapunk a gyári software által, ezért többen javasolják hogy “okosítsuk” fel valamivel. Én véleményem az volt hogy a FireCore aTV Flash a legjobb megoldás. Amit nyújt hogy AFP, SMB protokolon fel tudja olvasni a halózatunkon megosztott media tartalmakat és mindezt 720p-ben a tévénkre tudja továbítani. Azért mondjuk ki, ez egy elég jó cucc. Jó pár hete már tesztelem és meglepően jól össze van rakva a media player megoldásuk. Természetes sok-sok más dolgot tud még, de én azt nem használom.

A másik legnagyobb feature amit használok minden nap, az AirPlay. Rettentő kényelmes megoldás hogy a hangfalam most már csak a tv-re van rákötve és ahogy valamelyik eszköz akarja használni akár a hangfalat akkor szépen stream-el és már szól is, vagy ha csak az iPhone-on vagy az iPaden akarjuk a képeket, videókat nézni a tévén akkor csak egy gomb nyomás és már megy is… ;)

A lényeg, hogy aki média lejátszót akar vásárolni és már eleve minden eszköze apple termék, akkor ez egy egy tökéletes megoldás.

One thought on “Apple TV generation two, with FireCore’s aTV Flash

1. Azért most így hogy kis hazánk is belekerült a támogatott országok listája közé, így most már lehet kapni az apple.hu oldalon, ill. most már lehet szép kerek forinttért vásárolni, bérelni filmeket.